fbpx

  • Press

Klart för att ansöka om leaderstöd

Folkungaland jpeg

Pressmeddelande 28 januari, 2016

Den nya programperioden för lokalt ledd utveckling genom leadermetoden är snart igång. Redan från den 28 januari går det att ansöka om leaderstöd via Jordbruksverkets nya e-tjänst.

Lokalt ledd utveckling genom leadermetoden är ett flitigt använt verktyg för landsbygdsutveckling. Genom att uppmuntra och tillvarata lokala aktörers engagemang för bygden kan utvecklingsprojekt genomföras utifrån lokala behov och initiativ. Stora delar av Sverige ingår i något leaderområde. Inför den nya programperioden som pågår till 2020 anger Jordbruksverket att det finns 48 leaderområden i Sverige.

Leaderområdet Folkungaland har fått startbeslut och kommer att ha ett utökat geografiskt område. Nu ingår kommunerna Finspång, Linköping, Mjölby, Motala, Vadstena, Åtvidaberg samt den västra delen av Norrköpings kommun.

I varje område finns ett leaderkontor eller kansli som hanterar verksamhetens praktiska frågor. Kontoren tar emot ansökningarna, men hjälper också till att med sådant som att mobilisera, informera och utveckla idéer. Folkungalands kontor är på Vreta Kluster i Vreta kloster.

Den 28 januari öppnar alltså möjligheten att söka stöd via Jordbruksverkets nya e-tjänst som underlättar processen. Folkungaland kommer att hålla informationsmöten i varje kommun under mars månad. Information finns också på den nya hemsidan, www.leaderfolkungaland.se. Hemsidan har utvecklats för att underlätta för dem som funderar på att starta ett projekt, redan driver ett och för de som vill följa pågående projekt eller på något sätt är intresserade av leader och Folkungaland.

- Kom till ett informationsmöte, besök vår nya hemsida eller kontakta oss, säger Jeanette Unér som är verksamhetsledare för Folkungaland. Ta del av informationen, prata med oss och ansök. Vi välkomnar nya kreativa idéer för att utveckla landsbygden.

Vi för landsbygden framåt!

Kontakt
Jeanette Uner, verksamhetsledare Folkungaland
070-460 35 06
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.