fbpx

  • Press

Växthus för gröna företagare

Idag kan du läsa om oss i tidningen Land Lantbruk.

"Strax utanför Linköping ligger Vreta Kluster. Här samlas företag och organisationer från de gröna näringarna och ett naturbruksgymnasium.

- Vi ser oss som ett slags grönt växthus, där vi genom samverkan skapar förutsättningar för utveckling av affärsidéer, företagande och för de gröna branscherna i stort, säger Sten Gunnar Johansson, ordförande i ledningsgruppen."

Några av våra hyresgäster tycker till om Vreta Kluster:

Marcus Halvarsson, Fyrklövern:
- Vi är ett rådgivningsoch redovisningsföretag inriktat mot företag inom de gröna näringarna och har funnits här i drygt två år. - Vi fastnade direkt för klustermiljön och dess fördelar när vi skulle etablera oss i Linköping. - Det är enkelt för kunder att hitta hit och parkera. För oss som nyetablerade är det väldigt värdefullt med att få kontakter och ett nätverk här. - Vi har också en koppling till Naturbruksgymnasiet eftersom vi undervisar i ekonomi på skolan.

Louise Ridderström Alenbrand, Östgötamat:
- Jag flyttade hit 2011. Jag arbetar med landsbygdsutveckling och olika matprojekt för att synliggöra den östgötska maten. - Värdet med klustret är att jag hamnar i ett sammanhang med företag från de gröna näringarna. Det är perfekt att vara här om man söker samarbete och är bra på att nätverka. - Östgötamat har fått kraft av att finnas här. Den geografiska placeringen mitt i länet är viktig, nära E4 och bra med parkeringsplatser. 

Fredrik Stark, Lantbruksit.se:
- Vi kom hit 2012. För oss är klusterfikat otroligt värdefullt. Då träffar vi andra företagare och pratar. Så sent som i dag om att ordna en IT-utbildning. - Kunderna är främst större mjölkgårdar och produktionsjordbruk. Vi hjälper dem med IT-lösningar utifrån det enskilda lantbrukets behov.

Tony Rosander, Alnarp Cleanwater:
- Vi kom hit för ett halvår sedan. Alnarp Cleanwater säljer, genom ett eget patent, en biologisk avloppsrening där vi varken använder kemikalier eller slamtömning. - Det är en trivsam miljö, det känns bra att vara här. Vi har ett litet, enkelt kontor med hyfsat låg hyra och tillgång till konferensanläggningen och klusterfikat är mycket bra.

Läs hela artikeln här.pdf

 banner gron verkstad   banner gron kunskap2