/ Nyheter / Sajab auktioner – ny hyresgäst på Vreta Kluster

Nyhet

Sajab auktioner – ny hyresgäst på Vreta Kluster

29 augusti 2022

I nästan elva år har Sajab Auktioner bedrivit gårdsauktioner inom lantbruk, entreprenad, verkstad och djur. Nu, efter en framgångsrik vår, etablerar sig företaget på Vreta Kluster.

Sajab Auktioner startades 2011 och till en början fylldes kundportföljen till stor del av företagare i Östergötland. Idag gör de auktioner på många platser i landet, där Östergötland är en stark bas. Företaget drivs av Stig-Arne Johansson, Mårten Thörner och Manne Sjöberg. Alla med stor erfarenhet av auktioner, lantbruk och entreprenad. Efter att ha arbetat en period på hemmakontoret började Manne Sjöberg, Auktionsmäklare, längta efter en kontorsplats. Det var hans fru som tipsade om Vreta Kluster och mitt under högsommaren flyttade Manne in på ett kontor på Klustervägen 11.

Från turistbranschen till gröna näringar

Manne är uppvuxen på ett lantbruk men vägen mot att arbeta inom branschen har inte varit helt självklar. Livet tog en annan riktning och ledde mot marknadsföring och kommunikation. Efter att ha arbetat med turism på Göta kanal blev Manne marknadschef och arbetade med produktförsäljning på ett tillverkningsföretag. För ungefär ett år sedan valde han att byta karriär och började på ett företag som ligger varmt om hjärtat då det både ägs och drivs av en familjemedlem – Sajab Auktioner.

Med service i fokus

Sajab Auktioner lägger stort fokus och engagemang för kundens resa. De har en hög närvaro från början till slut. Manne berättar att de alltid tar med en tårta till första mötet med kunden. Efter utlämningen åker de ofta tillbaka och äter mat med säljaren. Däremellan blir det många gemensamma kafferaster med trevliga samtal.

– Det bästa med mitt jobb är att det finns så många intressanta människor runt om i Sverige. Så många platser att besöka och så många historier att höra på, berättar han.

Det stora engagemanget i kundens resa med service i fokus har gett goda resultat. Nu till hösten ökar bemanningen med ytterligare en person på företaget.

Hyresgäst på Vreta Kluster

Att Manne tog beslutet att byta bana och börja arbeta på Sajab känns fortfarande helt rätt.

– Det är det bästa jag har gjort, berättar han. Jag ville göra något roligt, kvalitativt och bra.

Att byta från hemmakontoret till ett kontorshotell med fokus på gröna näringar är också ett beslut som känns rätt.

– Det är underbart att sitta här, säger han och berättar att flera kontorsgrannar redan har hälsat på.

Nu ser Manne fram emot att lära känna fler människor på Vreta Kluster och höra om vad de har för verksamheter.

Senaste nytt