/ Nyheter / Hups – ett nytt klusterföretag!

Nyhet

Hups – ett nytt klusterföretag!

20 september 2023

I juni flyttade ett nytt företag in på Vreta Kluster – Hups. Hups är en förkortning av Human UPScaling. Företagsnamnet är en beskrivning av det företaget gör – nämligen att hjälpa företag och deras anställda att bli mer effektiva utifrån deras kunders behov. De kan hjälpa till att effektivisera olika flöden som till exempel vägen från att en skogsägare får betalt för träd som tagits ner för produktion. 

– Vi skapar träningsprogram för organisationer och i träningsprogrammen hjälper vi dem att lösa effektivitetsparadoxen utifrån deras kunders behov. Vi jobbar tvärfunktionellt i stället för funktionellt. Tjänsten vi erbjuder passar både små och stora företag med såväl sex som 6000 anställda, säger Joacim Harrby som är affärsområdeschef.

Företaget grundades 2019 i Stockholm och består i dag av 18 medarbetare som sitter utspridda runtom i Sverige och Norge. Holmen Skog, Scania, Volvo och LKAB är några av deras kunder.  Joacim bor i Ljungsbro och hittade till Vreta Kluster i samband med att han började jobba med Holmen Skog.

– Jag hade först ett flexkontor här i ett år. Det var fullt här, men så gick jag förbi det här rummet som jag sitter i nu och det var ett mötesrum då. Jag frågade om jag kunde flytta in i det rummet och sedan början av sommaren sitter jag här, säger han.

Kontorsrummet är på andra våningen på Klustervägen 13.

– Det känns helt fantastiskt här! Det är en härlig miljö här på klustret med dagar då det är lugnt och dagar då det är konferenser med fullt av liv och rörelse och surr i korridorerna. Man möter alltid lite olika människor i fikarummet, det är bra promenadvägar runt klustret och man kan sitta ute och luncha. Det är optimalt, tycker jag.

Senaste nytt