I denna pilot-snabbkurs presenteras i mycket kortfattad och kondenserad form hur lantbruk bedrivs i Sverige. Storkökskockar (men även andra intresserade) är välkomna. Målet är att ge en inblick i hur svenskt lantbruk går till i praktiken, vilka grödor och råvaror som produceras och hur det går till. Syftet är att på detta sätt bidra till en bättre dialog och ett utvecklat underlag för mer lokala råvaror i storköken i Sverige.
Denna pilotkurs är framtagen som en av flera i en serie av snabbkurs i lantbruk för olika målgrupper. Utvecklingen sker inom ramen för projektet Gröna Kluster – erfarenhetsutbyte, samverkan och utveckling, med Landsbygdsnätverket som projektägare, finansierat av Jordbruksverket. Målet är att ta fram ett antal moduler för dessa snabbkurser, som kan hållas för intresserade målgrupper på olika platser i Sverige, via Nätverket Gröna Kluster i Sverige.
Här är presentationerna från kursen:
Vad gör bonden på gården_250225
Presentation av gården våren 2025_JanF
Svensk Grönsaksodling – 20 min – 250306
Detaljer
Datum
6 mars, 10:30–12:00
Plats
Vreta Kluster
Arrangör
Vreta Kluster