/ Tidigare event / ÖB ber oss förbereda oss på krig – vad innebär det för lantbruksföretaget?

Event

ÖB ber oss förbereda oss på krig – vad innebär det för lantbruksföretaget?

28 februari, 08:30–12:15

Slätten, Vreta Kluster

28

feb

Det är många funktioner som ska samverka för att det dagliga arbetet ska fungera i ett lantbruksföretag – och vad händer om en eller flera delar skulle slås ut? Hur länge klarar sig lantbruksföretaget om internet eller elektricitet plötsligt upphör att fungera, eller om transport av foder, drivmedel eller hämtning av gårdens produkter inte rullar som de ska? Hur kommer de producerade livsmedlen fram till konsumenterna från lantbruken vid en kris? Vad är samhällets roll i att underlätta för att livsmedelsproduktion fungerar i händelse av kris och krig? Vilka samarbetsytor är bra att känna till om något händer?

Frågorna är många, och under denna dag vill vi bjuda in till samtal kring detta, för att få upp frågorna på bordet, och tydliggöra ansvarsfördelningen mellan myndigheter och företag. Vi tänker att detta seminarium ska bidra till att identifiera svaga länkar, flaskhalsar och viktiga funktioner som behöver hanteras, på både gårdarna och hos myndigheterna.

Vi riktar oss till lantbrukare, beredskapsansvariga på kommuner, länsstyrelser, regioner, politiker, organisationer och andra intresserade.

Här är länsstyrelsens presentation från seminariet  Vreta Kluster Beredskap Lst Elina Jonsson 20240228 . Den innehåller mycket länkar till ytterligare information. Alla presentationer går att se i efterhand i sändningen som kommer upp här inom kort.

Detaljer

Datum

28 februari, 08:30–12:15

Plats

Slätten, Vreta Kluster

Arrangör

Vreta Kluster och LRF

Läs mer och anmäl dig här!

Kommande event