/ Tidigare event / Webbinarium: Energimätning på gårdsnivå

Event

Webbinarium: Energimätning på gårdsnivå

4 juni, 09:00–10:00

Digitalt

4

jun

Vi har testat teknik för att mäta elanvändningen på två olika djurgårdar – vill du vara med i fortsatta tester på din gård?

Lantbruk är energikrävande verksamheter och med stigande elpriser blir elförbrukningen en allt större utgiftspost. Genom att bryta ned sin totala elanvändning i flera mätpunkter, kan man hitta energitjuvar, enklare följa upp energianvändningen över tid och samla underlag till investerings- och efterkalkyl. På så sätt kan man få bättre kontroll över sin verksamhet och sätta in åtgärder för att reducera sina kostnader.

Vi har i projektet Samarbetsprojekt Öst och Väst – Utmaningsdriven digitalisering, som finansieras av Jordbruksverket,  testat att göra dessa undermätningar med traditionell teknik på två djurgårdar gått till och svar på frågor såsom: Hur kan man dela upp sin totala elanvändning? Vilken utrustning behövs? Vad kostar det? Vilka fallgropar finns? Vi har även kommit i kontakt med start-upföretaget Dazoq som utmanar de traditionella lösningarna med ny teknik och ett lättanvänt användargränssnitt. Vill du vara med och testa denna nya teknik på din gård helt finansierat av Jordbruksverket?

I detta webbinarium vill vi samla aktiva lantbrukare och relevanta energibolag för att presentera och diskutera. Anders Johansson, projektledare, AgroVäst, presenterar i webbinariet resultat av mätning av energiförbrukning på två djurgårdar. Vi vill gärna höra din feedback på de testade teknikerna.

Missade du webbinariet? Här kan du se webbinariet i efterhand.

 

Detaljer

Datum

4 juni, 09:00–10:00

Plats

Digitalt

Arrangör

Vreta Kluster, Agroväst, RISE och Västra Götalandsregionen

Läs mer här!

Kommande event