Växtbaserat kött, spökkök och cannabis – detta är några av de trender som syns bland dagens startups inom livsmedel. Välkommen på en öppen frukostträff där vi djupdyker i detta spännande ämne!
Livsmedelssystemet står inför stora framtidsutmaningar för att producera hälsosam mat för en växande befolkning på ett hållbart sätt i en alltmer komplex värld. Innovation är nyckeln, och framtidsspanaren Axel Gruvaeus på Kairos Future har granskat hur dagens hetaste start-ups i livsmedelskedjan tacklar viktiga omvärldstrender i rapporten Ätbar innovation.
Investeringarna i livsmedels-start-ups har ökat kraftigt de senaste tio åren, särskilt inom jordbruksteknologi där riskkapitalet har mångdubblats sedan 2014. Denna trend gör start-ups inom livsmedelssystemet mer intressanta än någonsin.
Förutom att lyssna till Axel så kommer du få lyssna till Jeanette Blackert, som är prisbelönt grisuppfödare och driver Blackerts Lantbruk i Skänninge. Jeanette kommer att berätta om deras obemannade gårdsbutik och dela med sig av de trender hon ser från sitt håll.
Träffen ger möjlighet att få insikt i det aktuella startup-landskapet inom livsmedelsbranschen, samt att nätverka med branschkollegor och experter.
Agenda:
7.45-8.00: Drop in & mingel
8.00-8.05: Presentation av Agtech Sweden & Vreta Kluster
8.05: Presentation Axel Gruvaeus
8.35: Presentation Jeanette Blackert
8.50 : Wrap up & frågestund
Detaljer
Datum
11 september, 07:45–09:00
Plats
GoTo10, Teknikringen 7, Linköping och digitalt
Arrangör
Agtech Sweden, Vreta Kluster och Linköping Science Park