Välkommen på Snabbkurs i lantbruk för storkökskockar. Detta är modul två och tre ett av en pilotkurs som är uppbyggd i tre moduler.
Modul 2 – Upphandlingsteknik för offentliga kök
- 08.30-09.00:
Varför vill vi ha svensk och lokal mat
Landsbygdsministern, landshövdingen – inspelad hälsning
Hur många portioner serveras varje dag i Sverige/ Hur kan de offentliga köken påverka samhällsekonomin
Eva Sundberg, MatTanken
- 09.00-09.30:
Vilka är begränsningarna, utmaningarna, vad säger lagen?
Monica Sihlén, Upphandlingsmyndigheten
- 09.35 – 10.30:
Lösningar – två upphandlare
Johan Ericsson – Mora, Marie Johansson – Karlstad
Modul 3 – Medvetna val i köket
- 10.35-12.30:
Anders Frodig, Projektledare Lokal Gastronomi Dalarna, Dalarnas Kompetenscentrum för livsmedelskedjan
Detaljer
Datum
2 november, 08:00–18:00