fbpx

  • Press

Vreta Kluster växer

Vreta Kluster future state 1

Illustration från Arrow Arkitekter.

Företagsparken Vreta Kluster har snabbt etablerats som de gröna näringarnas företagspark och mötesplats i Östergötland. Under de senaste månaderna har ett flertal företag valt att flytta dit, bland annat Dataväxt, Alnarp Cleanwater och Coach Way. Nu planeras för ytterligare utbyggnad av företagsparken för att den ska rymma ännu fler företag.

– Vi är väldigt glada över att så många spännande företag valt att etablera sig i företagsparken Vreta Kluster. Nu ser vi fram emot att välkomna ännu fler under 2016, säger Helene Oscarsson, verksamhetsledare på Vreta Kluster.

Sammanlagt har företagsparken idag cirka 110 kontorsplatser och både små och stora mötessalar. Sedan Vreta Kluster slog upp portarna för snart fyra år sedan har det hållits flera hundra möten och aktiviteter, med hittills sammanlagt över 21 000 deltagare.

– Vår vision är att bli en av Sveriges bästa utvecklingsplatser för företag inom gröna näringar. Att det nu planeras för ytterligare ett hus skapar ännu bättre förutsättningar för att företag inom dessa viktiga branscher blomstrar, säger Helene Oscarsson.

Flera planer för det nya huset
Redan nu finns flera idéer för vad det nya huset skulle kunna innehålla. Bland idéerna finns ett utvecklingslabb för livsmedelsförädling, ett hälsocentrum för hästar och ett teknikcentrum för hydraulik. Dessutom startas nu en förstudie kring fjäderfäbranschen som är stark i Östergötland.

– Det kommer att bli ett antal workshops och möten under året för att ta reda på vad företag inom våra branscher vill ha och vilka aktörer som är intresserade av att vara med i utvecklingen av nästa etapp, säger Helene Oscarsson.

– Vi på Sankt Kors jobbar med fastigheter som ett verktyg för att skapa tillväxt. Vi är övertygade om att det faktiskt fungerar. Företag som hamnar i rätt sammanhang, exempelvis i ett kluster, ökar i högre grad sin affärsutveckling vilket i sin tur skapar fler jobb. Vreta Kluster är ett gott exempel, säger Johan Kristiansson, vd för Sankt Kors Fastigheter som äger fastigheterna i Vreta Kluster.

Vreta Kluster basfinansieras av Region Östergötland och Linköpings Kommun.

RO v cmyk Linkopings kommun logo

För mer information kontakta:
Helene Oscarsson, verksamhetsledare Vreta Kluster
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0703-19 76 43

Johan Kristiansson, vd Sankt Kors Fastigheter
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
0706-47 58 15