fbpx

  • Press

matchajobben.nu - stöd för företag i coronatider

logo

I fler och fler branscher blir de negativa effekterna av covid-19-epidemin alltmer påtagliga för både företag och arbetstagare. Just nu pågår ett intensivt arbete både nationellt, regionalt och lokalt med att ta fram åtgärder och stöd i syfte att minska de ekonomiska konsekvenser coronaviruset medför för näringslivet.

Krisen i spåren av covid-19 påverkar regionens företag på olika sätt. För vissa företag i vår region slår sjukdomar och annan frånvaro hårt mot produktion och leveranser, medan andra har överkapacitet på grund av vikande efterfrågan. Med anledning av detta har Region Östergötland tagit initiativ till en ny webbtjänst, www.matchajobben.nu, för att förmedla kontakt mellan företag med olika behov, så att de kan stötta varandra genom krisen.

www.matchajobben.nu kan företag som söker uppdrag, eller har arbetskraft tillgänglig, lägga upp vad de kan erbjuda. På samma sätt kan företag som söker arbetskraft, eller vill köpa andra tjänster, lägga upp sina behov. Det kan till exempel handla om företag som kan ta uppdrag inom områden som inte har varit deras primära arbetsområde tidigare eller företag som på grund av ökad belastning har konkreta rekryteringsbehov. Även offentliga organisationer kan använda webbtjänsten och den är öppen för alla, så även privatpersoner kan se det som läggs upp där.

Företagen fyller i ett formulär på webbplatsen med sina uppgifter och informationen publiceras så snart den är granskad. Alla företag kan söka bland det andra har lagt upp i tjänsten för att hitta samarbetsparter. Region Östergötland har avsatt personella resurser för att granska och hantera informationen som skickas in, och den gruppen nås på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ansvaret för sidan ligger hos enheten för tillväxt i Region Östergötland.

Om matchajobben.nu

Den nya webbtjänsten är en kostnadsfri och icke kommersiell plattform, tillgänglig för alla, där företag som påverkas negativt av coronaviruset får möjlighet att nå ut till andra företag, organisationer och privatpersoner.

Målet är att plattformen ska bidra till att färre företag försätts i konkurs och att fler privatpersoner kan behålla sin försörjning under den tid som coronaviruset påverkar samhället. Plattformen är planerad att i ett första läge ligga uppe till den 30 september, beroende på hur behoven ser ut och hur situationen utvecklar sig.

Sprid info

Vi ser gärna att alla i vårt nätverk hjälps åt att sprida information om webbplatsen till alla företag i regionen. Berätta om sidan och sprid länken i alla era nyhetsbrev och utskick.

Här är ett kort budskap ni kan använda för att beskriva tjänsten:

Många företag märker av stora nedgångar med anledning av coronaviruset, medan andra har ett extra behov av arbetskraft just nu. Nu finns en ny webbtjänst i Östergötland för att förmedla kontakt mellan företag med olika behov. Tanken är att företag ska kunna hitta nya vägar till uppdrag eller kunna utbyta arbetskraft för att klara sig igenom den svåra kris som många just nu genomlider. Läs mer på www.matchajobben.nu

Källa: Region Östergötland

 banner gron verkstad   banner gron kunskap2