fbpx

  • Press

Folkungaland - brinner för landsbygdsutveckling

Idag får ni möta Folkungaland som är ett av 30-företag i klustret. Läs intervju med Jeanette Uner som jobbar som verksamhetsledare.

"Vi vill hjälpa till att skapa förutsättningar för ”det goda livet” på landet och göra det tillgängligt för alla."

 Jeanette Uner Folkungaland 161007 webb

Vad gör ni på Folkungaland?
Vi är en ideell förening som finansierar projekt inom landsbygdsutveckling. Våra kunder är ideella föreningar, organisationer, företag och myndigheter. De kommer till oss med många idéer och vårt jobb är att försöka förverkliga dem genom att ge stöd. Vi finansieras av EU, staten och kommuner. Under den här programperioden är det sju kommuner; Finspång, Linköping, Mjölby, Motala, del av Norrköping, Vadstena och Åtvidaberg.

Varför ska man vända sig till er?
Har man en idé som gynnar landsbygden och man behöver hjälp med finansiering ska man vända sig till oss eftersom vi brinner för landsbygdsutveckling och vi vill hjälpa till att skapa förutsättningar för ”det goda livet” på landet och göra det tillgängligt för alla.

Vad är roligast med ditt jobb?
Det är roligt att träffa våra kunder och att arbetet är så varierat. Ena dagen jobbar man med integration, andra dagen med byutveckling och en annan dag med miljö.

Hur är det att sitta i Vreta Kluster?
Vi tycker att det är bra då de flesta av våra kunder finns här i Vreta Kluster. Vi behöver inte ringa och boka ett möte med dem utan kan gå tvärsöver korridoren. Dessutom gillar vi fikastunderna där man kan nätverka med företagen.

www.leaderfolkungaland.se

 banner gron verkstad   banner gron kunskap2