fbpx

  • Press

Kenyas ambassadör besökte Vreta Kluster

Kenyas ambassador 140218 3

Den 18-19 februari 2014 besökte Kenyas ambassadör Dr Joseph K. Sang Linköping. På programmet stod bland annat ett besök på Vreta Kluster för att utbyta erfarenheter kring de gröna näringarna och jordbrukets utveckling.

Värd för besöket var Vreta Klusters koordinator Helene Oscarsson som visade ambassadören runt och berättade om verksamheten. Dessutom fick flera av klusterföretagen möjlighet att presentera sig.

– Det är så spännande med den här typen av besök, man vet aldrig vad det kan leda till. Fokuset i min presentation låg på vad som händer inom de gröna näringarna i regionen och utvecklingen inom jordbruket, men då Kenya är en stor rosexportör blev han väldigt intresserad av floristutbildningen som finns på Naturbruksgymnasiet i Himmelstalund i Norrköping. Något liknande finns inte i Kenya och ambassadören hälsade oss med glimten i ögat välkomna dit för att starta en motsvarande utbildning där.

Besöket avslutades med en lunch där även Linköpings borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt deltog.

Dr Joseph K. Sang besökte förutom Vreta Kluster bland annat Tekniska Verken, Mjärdevi Science Park och Galleri Passagen.