fbpx

  • Press

Mässan som både roar och ger kunskap

Under årets Östgötamässan Häst-Jakt-Lantliv har mässbesökarna över 20 häst-, hund- och jaktseminarier och hästclinics att välja mellan. Dessutom intervjuer med kända personligheter med passion för jakt.

Vi är otroligt glada att vi kan erbjuda mässbesökarna ett så brett utbud av seminarier. I år har mässan utökats till två dagar och då har vi även utökat antalet seminarier. Vi har knutit till oss både lokala och mer långväga föreläsare säger Mässgeneral Ann Andersson.Förutom ett brett utbud av utställare, erbjuder mässan pröva-på-aktiviteter för hela familjen, spännande shower, mat & dryck samt givande föreläsningar inom häst, hund, jakt och lantliv.

Ett axplock av de föreläsare inom Jakt och Hund som gästar årets mässa är:

Klar T Ekberg X5V4487

Jaktprofilen Thomas Ekberg som tar upp en av jägarkårens viktigaste frågor – Jaktetik.
En av de främsta inom eftersök - Per ”Bula” Kristofferson delar med sig av sina kunskaper om eftersök på jaktskadat vilt och problemlösaren - Peter Ekeström, Dogworks, ger intressanta föreläsningar om hundens språk och inkallningsproblematik.

Dessutom kommer de två namnkunniga veterinärerna, Tobias Digréus och Björn Lindevall att ge föreläsningar som ger hundägarna bättre kunskap om sjukdomar och skador hos hundar.

Anders Eriksson Timkirning

Anna Andersson, Kulltorps Islandshästar och tömkörningsmästaren Anders Eriksson ger hästclinics i dagarna två. Därtill fyra olika seminarier inom tema Häst som vänder sig till såväl hästuppfödare, hobby- och sportryttare som till blivande hästägare.

Jag har det bästa av alla uppdrag säger Caroline Lundén om sitt nya uppdrag som ansvarig för seminarierna under Östgötamässan Häst-Jakt-Lantliv. Jag hoppas så klart kunna hinna lyssna på alla seminarierna.

Caroline Lunden

Caroline Lundén ansvarar för seminarierna under Östgötamässan Häst-Jakt-Lantliv. Hon har passion för hästar och driver hästverksamheten - Stall Stora Bjärby. Caroline, 21 år, är snart färdig fastighetsmäklare med stort intresse för jakt i olika former och jagar gärna tillsammans med Lina, en hund av rasen Munsterländer.

Östgötamässan Häst-Jakt-Lantliv. 16-17/9 2017 En Lifestyle mässa med devisen - En mässa med extra allt för allt och alla!

Evenemangsområdet är strategiskt beläget på Vretagymnasiets marker i direkt anslutning till Vreta Kluster, mötesplatsen för de gröna näringarna I hjärtat av den bördiga östgötaslätten. Enkelt att nå med bil och väl på plats finns goda parkeringsmöjligheter. Besökarna kan även välja buss där många alternativ finns som gör resan både enkel och smidig.

Mer info om mässan: www.ostgotamassa.se där finns även info om respektive föreläsning.