fbpx

  • Press

Möt Jordbruksaktuellt

Då var det äntligen dags för att presentera ett av våra företag i klustret. Idag får ni möta Jordbruksaktuellt och en intervju med Emma Sonesson, Redaktör Grisföretagaren och skribent Jordbruksaktuellt.

"Händer det något inom östgötskt lantbruk så är det här det händer och då finns man redan på plats."

Emma Sonesson JA 160901 webb

Vad jobbar du med?
Jag jobbar på Jordbruksaktuellt som är Sveriges största lantbrukstidning. Där är jag redaktör på Grisföretagaren som vi skriver på uppdrag av Sveriges Grisföretagare.

Varför ska man läsa Jordbruksaktuellt?
Jordbruksaktuellt bör man läsa för att få en oberoende bild av lantbruksvärlden just nu. Vi har en ledare som inte är rädd för att sticka ut hakan, eftersom vi tycker det är viktigt att hålla högt i tak i debatten kring svenskt lantbruk. Vi lyfter ofta goda exempel att inspireras av, men vi granskar även företag, organisationer och politiker för att se till att de håller sig i schack och gör det som de lovat.

Vad är roligast med ditt jobb?
Egentligen alltihopa, tycker det är roligt att man träffar många intressanta människor och sen är jag en ”grisnörd” och tycker det är roligt att skriva. Så kombinationen att få träffa andra ”grisnördar” och skriva om grisar och grisföretagande är helt perfekt.

Hur är det att sitta i Vreta Kluster?
Jag tycker att det är väldigt bra. Miljön är kreativ, man träffar alltid folk och händer det något inom östgötskt lantbruk så är det här det händer och då finns man redan på plats.  

www.ja.se
www.sverigesgrisforetagare.se