fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Webbkurs om biogas

Nyfiken på biogas? 

Jordbruksverket, LRF, Vreta Kluster och Biogas Öst bjuder in till en inspirerande kväll om lantbruksbaserad biogas. Vi kommer att gå igenom förutsättningar och framgångsfaktorer för biogas på lantbruk samt marknadsförutsättningarna för förnybara drivmedel och framtida affärsmöjligheter inom detta område. 

Plats: Webbkurs. Du loggar enkelt in på mötet via en länk som skickas via e-post. 
Tid: Tisdagen den 30 juni kl 18.30–20.15
Kostnad: Webbkursen är kostnadsfri
Anmälan: Senast den 26 juni till johan.benjaminsson@gasefuels.se (telefon 0706 487 982). Efter anmälan får du en länk till registrering på Jordbruksverkets hemsida. 

Program:

18.00 Inloggning påbörjas. Det finns möjlighet att ringa in för att få support att komma igång med videomötet. 

18.30 Välkommen. Kristian Petersson, regionansvarig förnybar energi LRF. 

18.35 Styrmedel, aktuella utredningar och villkor för förnybara drivmedel. Offentliga aktörers efterfrågan av förnybara bränslen som biogas, vätgas och el. Arbetsmaskiner som drivs med förnybara drivmedel. Nya konceptlösningar för biogas på gården. Björn Isaksson, Biogas Öst 

19.10 Paus 

19.20 Biogasprocessen och gaspotential i gödsel. Biogastekniker för produktion av kraftvärme, fordonsgas och flytande biogas. Ekonomi för kraftvärmeproduktion och affärsmodeller för fordonsgasförsäljning. Mervärden hos biogödsel och gödsellogistik. Lagstiftning. Stöd till finansiering av biogasinvestering. Möjlighet till fortsatt biogasrådgivning från Jordbruksverket. Johan Benjaminsson, Gasefuels 

20.00 Frågor och avslutning 

 

Dagen anordnas inom Jordbruksverkets projekt Minskad klimatpåverkan och förnybar energi och finansieras med medel från EU:s landsbygdsprogram. 

EUlogo v RGB               EU Landsbygdsutveckling

Detaljer

Datum 2020-06-30
Slutar 2020-06-30