fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Välkommen till Klimatdagen

Hur påverkades du av sommarens torka? Hur ser du på framtiden för din gård? Tillsammans med experter försöker vi hitta svar på frågor som är avgörande för lantbrukets framtid.

Inspiration och konkreta råd för dig som är lantbrukare

Att vädret har stor påverkan på lönsamheten inom lantbruket är ingen nyhet, men efter sommarens extremvärme finns det anledning för oss alla att fråga oss hur vi ska planera inför framtiden. Därför bjuder Länsförsäkringar Östgöta och LRF Östergötland gemensamt in till en klimatdag på temat ”Framtida klimatutmaningar – en möjlighet för oss i lantbruksnäringen?”. Under dagen berättar flera ledande experter om både risker och möjligheter för lantbruket framöver:• Pär Holmgren, känd meteorolog från TV numera naturskadespecialist på Länsförsäkringar, berättar om klimatets påverkan och utveckling framåt.

  • Johan Litsmark, även han naturskadespecialist, berättar konkret om hur lantbruket påverkas framöver och hur man kan anpassa sin verksamhet till det.
  • Peter Borring, ordförande för LRF Östergötland, för ner resonemanget till lokal nivå. Hur ska vi här i Östergötland resonera kring framtiden med tanke på den torrsommar vi upplevt?
  • Marcus Hoffman, expert på bevattningsfrågor inom LRF, ger konkreta tips och förslag på olika lösningar kring bevattnings- och dräneringsmetoder.
  • Paneldiskussion där det finns tillfälle att ställa frågor till experterna. Vi avslutar dagen med en middag, givetvis gjord på närodlade råvaror.

Under middagen finns det möjlighet att diskutera vidare, både med föredragshållarna och med fler experter från Länsförsäkringar och LRF Östergötland. På plats under dagen finns även XM Reality som berättar hur det går att använda den senaste tekniken inom Virtual Reality inom lantbruket. Det kommer att finnas möjlighet att själv prova på att använda VR-glasögon.

klimatdagen 550x190

När? 31 oktober klockan 14.00 till 19.30
Var? Vreta Kluster utanför Linköping
Vad kostar det? Klimatdagen arrangeras av Länsförsäkringar Östgöta och LRF Östergötland och är kostnadsfri för besökarna. Men antalet platser är begränsat, så skynda dig till anmälan, först till kvarn gäller.

Gå vidare till anmälan

Detaljer

Datum 2018-10-31
Slutar 2018-10-31
Plats Vreta Kluster

 banner gron verkstad   banner gron kunskap2