fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Utvecklingsmöte för en regional skogsstrategi

Regeringen arbetar i bred dialog med organisationer i det civila samhället och myndigheter för att ta fram ett nationellt skogsprogram. Visionen för programmet är ”Skogen - det gröna guldet - ska bidra med jobb och hållbar tillväxt i hela landet samt till utvecklingen av en växande bioekonomi”.

Region Östergötland har fått ett uppdrag från Näringsdepartementet att lämna in en handlingsplan för regionen och jobbar med att integrera energi-, miljö- och klimatarbetet i arbetet med attraktionskraft. En regional skogsstrategi skulle kunna passa i detta. Från aktörer aktiva inom hela värdekedjan från skogsbruk, företagande, produktion, förädling och utveckling m.m., vill vi nu ha input i vad en sådan strategi skulle kunna innehålla.

Preliminär agenda:

En lägesbeskrivning:
- Hur mkt skog har vi i Östergötland
- Hur mkt jobb skapar branschen

SWOT-analys
- Vad har vi för utvecklingsmöjligheter
- Vad har vi för hinder för önskad utveckling

Smart specialisering – styrkeområden i Östergötland: - hur kan dessa områden användas i en östgötsk skogsstrategi
- Logistik
- Miljönytta som affär
- Visualisering
- Nya/avancerade material
- Uppkopplade system, internet of things

Tid: den 2 juni kl 10-12 + lunch. Vi bjuder på lunch.
Anmälan: Vänligen meddela eventuella allergier i samband med anmälan. Anmäl dig senast den 26 maj till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Arrangörer: Vreta Kluster, Region Östergötland, LRF Östergötland

Vi arbetar vidare med agendan och programmet, och återkommer med ett mer detaljerat program, men tar gärna emot anmälningar redan nu. Vidarebefordra gärna inbjudan till dem du tror är intresserade!

Varmt välkommen!

Detaljer

Datum 2017-06-02