fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Specialkost och mattrender – utmaningar och möjligheter för restauratörer och matföretagare - INSTÄLLT

INSTÄLLT PGA SJUKDOM. Vi återkommer med nytt datum.


I dag ökar önskemålen om specialkost vilket skapar utmaningar, men också möjligheter, för såväl kockar och restauratörer som för matföretagare, konferensanläggningar och offentliga kök. I detta seminarium ges både kunskap och inspiration ring både specialkost och mattrender.

Richard Tellström är etnolog och docent i måltidskunskap, och undersöker varför människan plockar samman en matkultur för sig, och varför ätandet förändras genom hennes levnad, åldrar och när hon flyttar sig över landet och i världen. Just nu arbetar han med restauranggästers dieter och specialkostönskemål, och hur gästernas krav på särskilda maträtter påverkar restaurangernas lönsamhet och kreativitet.

I denna föreläsning delger han sina forskningsresultat från denna studie om specialkostönskemålen på konferensanläggningar runt om i Sverige, och ger råd om hur en restaurang kan utforma en specialkostpolicy visavi sina gäster. Föreläsningen handlar också om några samtida mattrender och hur kan blir till möjligheter för både matföretagare och restauratörer.

Varmt välkommen!

Tid: onsdag 15 april kl 16-17
Plats: Vreta Kluster, Klustervägen 11
Anmälan: Anmäl dig här senast 2 april.
Med anledning av corona-situationen är deltagarantalet begränsat till ca 50 personer. Vi arbetar för att erbjuda även websändning av evenemanget, så ange vid anmälan om du hellre vill delta på distans! Vi uppmanar alla med symtom på luftvägsinfektion att inte komma till evenemanget, utan istället delta på distans. 
Arrangör: Östgötamat & Vreta Kluster

Detta seminarium är en del i projektet ”Gröna näringars utveckling 3.0” som finansieras av Region Östergötland.

Detaljer

Datum 2020-04-15
Slutar 2020-04-15