Mer baljväxter på åkern och tallriken - hur kommer vi dit? - SLU
Foto: SLU
Ta del av SLU's event: Mer baljväxter på åkern och tallriken - hur kommer vi dit?
via videolänk på Vreta Kluster
Vad finns det för möjligheter att utöka både svensk produktion och konsumtion av baljväxter? Hur nyttigt är det att äta baljväxter och hur miljövänliga är de egentligen? Detta och lite till får du svar på vid seminariet. Målgrupp är alla som är intresserade av baljväxter för humankonsumtion.
Program
09.30 Baljväxternas förträfflighet! Exempel på produkter och användningsområden och hälsomässiga fördelar. Cornelia Witthöft, Linnéuniversitetet
10.00 Jenny Damberg, författare av boken Bönor, ärtor och linser
10.30 Varför är hälsomedvetna kunder intresserade av baljväxter? - Andreas Stephan, Jönköping International Business School, presenterar resultat från ett masterarbete
10.45 Svenska lantbrukares erfarenheter av att odla baljväxter - Georg Carlsson, SLU presenterar resultat från ett masterarbete
11.00 Bensträckare
11.10 Är baljväxter miljövänliga? Hur kan vi veta det? - Pernilla Tidåker och Elin Röös, SLU, om hållbarhetsbedömningar av jordbrukssystem och produkter
11.25 Baljväxter i Kalmarregionen - Thomas Isaksson från Regionförbundet i Kalmar
11.45 Presentation av forskningsprojekten New Legume Foods (Elin Röös, SLU) och MegaLegume (Lina Svanberg, Rise)
Mer info
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Arrangör
SLU Framtidens mat och Partnerskap Alnarp (PA)
Tid: Onsdag 8 november kl 09.30 - 12.00
Plats: Videolänk Vreta Kluster (Visas även i Uppsala, Skara, Umeå)
Anmäl dig här senast 6/11
Detaljer
Datum | 2017-11-08 |