fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Kock och producentmöte

Kött vill alla ha på menyn – men hur förhåller vi oss till kött, miljö och hållbarhetsfrågorna som är på allas läppar. Är allt kött lika dåligt för klimatet eller finns det grader i ”helvetet” att förhålla sig till? WWF:s Köttguiden listar Naturbeteskött och Viltkött som två av de mest hållbara köttvalen. Kom till Vreta Kluster och lyssna till det senaste i kött-klimatfrågan och provsmaka Naturbetes-lamm, -nöt och Vilt från Östergötland.

Även vi människor behöver vara hållbara. Projektet Drivbänk använder odling av grönsaker och tillagning av mat som verktyg för att hjälpa människor ut på arbetsmarknaden. Vi gör ett besök i Drivbänks unika miljö där människor och grönsaker växer tillsammans!

Plats: Vreta Kluster, Linköping.

Program:


16.00 Louise Ridderström, verksamhetsledare för Östgötamat och projektledare på Drivbänk, guidar runt i odlingar och växthus och berättar om verksamheten.

17.00 Sofia Strandberg, ordförande för Naturbetesföreningen berättar om vad som gör Naturbeteskött unikt vad gäller både hållbarhetsaspekter och smak. Projektet Naturbeteskött från Östergötland syftar till att göra lokalt Naturbeteskött tillgängligt på marknaden – hur kan kockar, krögare och Naturbetesbönder arbeta tillsammans med frågor kring kvalitet, tillgång och pris?

18.00 Bjurssunds slakteri, HC Vilt, Charkman, Wästanå Gårdslakteri och Godare gräsbeteskött Markus Pettersson, lammbonde och deltagare i Naturbeteskött från Östergötland, berättar om köttet som serveras på buffén.

18.30 – 19.30 Mingelbuffé med soppa och bröd från Drivbänk och Naturbeteskött samt Vilt från Östergötland.

Anmäl er till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

loggor kop

Detaljer

Datum 2018-10-02
Slutar 2018-10-02
Plats Vreta Kluster