fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Framtidens livsmedel – digitalt trendseminarium

Hur ser framtiden ut gällande livsmedel? Vad äter och dricker vi 2030? Hur påverkar de globala livsmedelstrenderna svenska konsumenter och hur kan man som livsmedelsföretag omvandla dessa trender till möjligheter? Det är ämnet för ett digitalt trendseminarium som Vreta Kluster arrangerar den 2 juni.

Mintel


Datum:
tisdag 2 juni
Tid:
13:00-14:30
Plats: Digitalt seminarium
Övrig info: Seminariet kommer att hållas på engelska
Anmälan stänger: 29 maj, klicka på denna anmälningslänk!

Målgrupp: Seminariet vänder sig till dig som arbetar med lednings-, marknads,- eller produktutvecklingsfrågor i livsmedelsbranschen och vill utveckla verksamheten och företaget.

Den 2 juni bjuder Samla Sverige, där Vreta Kluster ingår, in till ett inspirerande och kostnadsfritt trendseminarium inom livsmedel med fokus på framtida möjligheter för små och medelstora livsmedelsföretag. Vi får ta del av spännande trender uppbackade av konsumentdata och observationer. Några av de huvudområden vi kommer att djupdyka i är hållbarhet, hälsa & välmående, bekvämlighet, vegetariska och skräddarsydda dieter.

Trendföreläsare är Mintel som är världsledande inom livsmedelstrender och marknadsundersökningar. I Mintels senaste rapport; Mintel Global Food and Drink Trends 2030, siar de att framtidens mat och dryck bland annat kommer att påverkas av följande faktorer:

  • Konsumenten blir allt mer medveten och ställer högre krav på företagen - hur de använder resurser, väljer förpackningar och råvaror. Framgångsrika företag kommer att vara de som förbättrar planeten och dess befolkning hälsa.
  • Matkonsumtionen präglas starkare av miljömässiga och etiska aspekter; köttkonsumtionen spås minska och kött- och mjölkprodukter från glada djur värdesätts högre.
  • Vi tillverkar allt fler produkter av matsvinn.
  • Vi vill äta mer hälsosamt; vår mat blir mer personligt anpassad utifrån kroppsscreening och genetik och vi frågar oss vad just jag ska äta och dricka för att möta min kropps behov.
  • 2030 förlitar vi oss än mer på vetenskap och teknik och dess möjlighet att förse oss med säker och hälsosam mat.
  • Vi möter en ”jordbruksrevolution”, med allt mer av hydroponisk och vertikal odling, robotiserat lantbruk liksom butiker som erbjuder inomhusodlingar för färska produkter

(referat författat av Livsmedelsutveckling Sydost)

Har du frågor, kontakta Jesper Lindström, temaledare Vreta Kluster, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Detaljer

Datum 2020-06-02
Slutar 2020-06-02