fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Hur man etablerar ett slakteri - Ydre Kommun

Hur man etablerar ett slakteri – Den 3 maj 2018 kl. 18.30-21.00 på Stebbarp Gård

Vi har bjudit in Per Nilsson från Profax, konsult inom livsmedel, för att prata om hur man kan tänka kring en eventuell etablering av ett slakteri Ydre. Ett detaljerat program kommer att annonseras senare. Om du har andra frågor inom livsmedel som du vill att Per tar upp när han kommer, kan kontakta Bernhard Jensen (se kontaktuppgifter nedan). Seminariet är kostnadsfritt och du kan anmäla dig till Bernhard redan nu.

Sagt om Per Nilsson:
”Jag upplever Per väldigt kunnig i frågor kring livsmedelshantering och regler, speciellt när det gäller mer småskaligt mathantverk.” Lena Gunnarson, Stebbarps Gård, Ydre

”Per är en inspirerande expert på mycket inom livsmedelsproduktion. Han ser saker ur producentens perspektiv och hittar undantagen i EU-reglerna, som gör att det går att göra mer än man tror.” Olle Forsell, Kalvefalls Gård, Ydre

Om projeket handlingsplan för Östergötlands livsmedelsstrategi i Ydre:

Livsmedelsproduktionen är en av Ydres viktigaste näringar. Jordbruket är stort, mer än 16% av sysselsättningen i Ydre kommer genom trädgård, skogsbruk och jordbruk och det ökar. Därför beslutade kommunen 2017 att genom projektform ta fram en handlingsplan för hur Östergötlands livsmedelsstrategi ska förverkligas i Ydre. Projeket finansieras till 50% av kommunen och 50% av Länsstyrelsen Östergötland.

Kontaktperson:
Bernhard Jensen, projektledare
072 453 91 51
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

pdfPå gång inom livsmedelsstrategin i Ydre.pdf

Detaljer

Datum 2018-05-03