fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Halvdagskurs ”Servera specialkost - vad gäller?” - Växtkraft Kinda

Växtkraft Kinda bjuder in…
DIG som serverar måltider i restaurang, café, kiosk, catering, bed & breakfast, boende i olika former, eller liknande verksamhet – eller - bara vill lära dig mer.

Halvdagskurs ”Servera specialkost - vad gäller?”
På restaurang blir det allt vanligare med främst önskemål om gluten- och laktosfria måltider. Ibland är det av medicinska skäl där fel mat ger långvariga konsekvenser och i vissa fall ett tillfälligt önskemål. Båda fallen måste skötas noggrant av restaurangen för att inte måltiden ska göra gästen sjuk eller ge besvär. Servering av specialkost innebär säker livsmedelshantering som alla inblandade i verksamheten måste ha kunskaper om för att vägleda gästen rätt.
Kursen ger dig trygghet i köket/serveringen när du möter en gäst med behov av specialkost. Behöver DU lära dig mer om specialkost?

Ur kursinnehållet

• Gluten och laktos - fakta och baskunskap
• Livsmedelsallergi – ett axplock av de vanligaste
• Specialprodukter
• Märkning och ansvar
• Säker livsmedelshantering

Kursledare Carolina Ericsson, Mat & Hälsa
Förkunskaper Med eller utan förkunskaper

Vi vill hjälpa dig att göra rätt – välkommen!

Tid: Tisdag 21 november kl 13.00-16.00
Plats: Arbetsmarknad- och Integrationsenheten AMI (tidigare Stjärneboskolan) lokal Stjärnebosalen

Kostnad Inklusive fika och kursmaterial
1900 kr exklusive moms
1600 kr exklusive moms om du är medlem i Växtkraft Kinda

Antal deltagare Max 20 deltagare, ”först till kvarn” gäller

Anmäl dig här
Anmäl till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., tel 0709-67 00 20 senast den 10 november
Anmälan är bindande!

Detaljer

Datum 2017-11-21