fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Digitalt event: Biogödseldagen

Fredagen 21 maj arrangerar Biototal ett Biogödseldagen, ett digitalt event mellan klockan 10-12.
Skärmavbild 2021 05 18 kl. 15.13.51I dag finns det inget återkommande forum för biogödsel, det tänkte Biototal ändra på. Därför instiftar företaget Biogödseldagen, ett årligen återkommande event där Biototal informerar om biogödselns fördelar. Evenemanget bjuder bland annat in spännande talare där deltagarna får ta del av den senaste forskningen samt tips på hur det praktiskt går tillväga att sprida biogödsel. 

Under den Biogödseldagen kommer arrangemanget främst att fokusera på de långsiktiga effekterna av biogödsel och olika tekniker för spridning. Fördelarna och skillnaderna mellan avvattnad och flytande biogödsel kommer att presenteras. Deltagarna  kommer att få lyssna på lantbrukarnas egna erfarenheter och möjlighet att ställa frågor.

Program:
10.00 Biototal Nordens vd, Mike Helber presenterar Biototal och bakgrunden till Biogödseldagen. 

10.15 Kolinlagring och bördighet:  Agronomen Lars Törner pratar om kolinlagring och bördighet, med efterföljande panelsamtal med Tomas Kjellqvist och Janne Linder. 

10.55 Avvattnad och flytande biogödsel: Lantbrukaren Mats Eriksson, Sättra gård, berättar om sina erfarenheter av avvattnad och flytande biogödsel. 

11.20 Lantbrukare om spridningstekniker samt skördeökning:Lantbrukaren Sverker Pettersson, Bjälbo gård, berättar om spridningstekniker samt den skördeökning han har fått av att använda biogödsel. 

11.30 Per Frankelius om biogödsel: Universitetslektorn Per Frankelius, som forskar på att förstå och stimulera innovativa processer inom lantbruket delar med sig av sin syn på biogödsel. 

11.45 Biogödsel: Biototal berättar om logistik, hantering och spridning av biogödsel. 

NÄR: 21 maj kl 10-12
VAR: Digitalt event
ANMÄLAN: Mer information och anmälan finns här. 
 
 

Detaljer

Datum 2021-05-21
Slutar 2021-05-21