fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Cook along lunch

Under pågående Science week arrangerar Matlust en cook along 5 februari där skolkockar och elever från Södertäljes grundskolor lagar en hållbar skollunch baserat på råvaror utvecklade i Matlust testbädd.

cookalongSödertälje kommuns skolkök har sedan 10 år framgångsrikt utformat sina menyer utifrån det forskningsbaserade måltidskonceptet ”Diet for a Green Planet”. Konceptet bygger på hållbart producerade råvaror som är närodlade i säsong, mycket vegetabilier och minskat svinn.

Inslaget efterföljas av en intervju med kostchef och Matlusts projektchef Sara Jervfors, Södertälje kommun och Adam Engström, vd, A20 som är ett nytt hållbar företag som tillverkar framtidens växtbaserade mat –  tempeh.
Sara ger en framåtblick kring vad som behövs för att vi ska kunna ställa om till en ökad hållbar livsmedelsproduktion både på det lokala, regionala och nationella planet och hur Södertälje och MalLust bidar till det. Adam Engström berättar hur de som liten livsmedelsentreprenör testat sin prisbelönta produkt Tempeh Husman i den offentliga testbädden i samverkan med Matlust.

NÄR: 5 februari, 12.30-13.00
HUR: Digitalt
MER INFO: www.scienceweek.se

Detaljer

Datum 2021-02-05
Slutar 2021-02-05