fbpx

  • Vreta Kluster Konferens & Event

Bonden berättar - Bli matsmart med blockchain

Vi bryr oss allt mer om varifrån maten kommer och hur den produceras. Med hjälp av blockchain och visualisering kan vi spåra och kontrollera maten genom hela livsmedelskedjan. Hur kan den nya tekniken gynna svensk livsmedelsproduktion?

Torsdagen den 20 september berättar Martin Källström, vd på Keochain, hur blockchain funkar. Därefter tar Vreta Klusters vd, Helene Oscarsson, med oss på en lunchmackas resa genom hela produktionskedjan med hjälp av prototyp-appen ”Matkedjan”. Du som gäst kommer själv kunna ladda ner appen och få en inblick i hur vi skulle kunna nyttja blockchain för att säkra livsmedelskedjan. Med oss på plats finns också Anders Carlsson, Visual Sweden.

"Bonden berättar"
I begreppet gröna näringar ingår några av världens viktigaste branscher, om inte de viktigaste. Vi skulle inte klara oss särskilt länge utan våra lantbrukare, det är de som ger oss det mest basala - mat på bordet. Men vi på Vreta Kluster, och många med oss, tycker att bilden av bonden är gammaldags. Detta trots att lantbruket idag är hightech och yrkena inom branscherna är många, många fler än vad de flesta kan tänka sig. Därför har Vreta Kluster arbetat fram konceptet ”Bonden berättar” med utgångspunkt i olika typer av samhällsfrågor, där bonden eller någon annan yrkesverksam inom gröna näringar får stå för informationen.

Tid: torsdag 20 september, kl. 11.30-13.00 ink lunch
Plats: DoSpace, Stora Torget 3, Linköping
Kontakt: Karin Wissman, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Anmälan: Anmäl dig här senast 13/9

Detaljer

Datum 2018-09-20
Slutar 2018-09-20