Agrodagen 2019
Välkommen till Agrodagen – en kreativ mötesplats och utvecklingsarenaVälkommen till Agrodagen – en kreativ mötesplats och utvecklingsarenaför lantbruks- och livsmedelsföretag i Örebro län. Agro Örebro bjuder in till en dagdär vi belyser regionens konkurrenskraft, attraktionskraft och kompetenskraft.Fyra frågeställningar som påverkar framtidens livsmedelsproduktion i vårt länkommer att presenteras, diskuteras och utvecklas.
PROGRAM 7 NOVEMBER ÖREBRO SLOTT
8.30-8.50 Incheckning & morgonfika
8.50-9.05 Inledning av dagens moderator Per Frankelius, docent och styrelseledamot i AgroÖst
9.05-9.20 Invigning – Jennie Nilsson, Landsbygdsminister
9.20-9.30 Inledning – Maria Larsson, Länsstyrelsen Örebro län
9.30-9.45 Forskningssatsningen Mat och Hälsa vid Örebro universitet
Johan Schnürer, rektor Örebro universitet
9.45-10.00 Presentation av AgroÖst och Agro Örebro – Magnus Börjeson, ordförande AgroÖst
10.00-10.15 Redovisning av nuläget för Agro Örebro – Johan Hedström, projektledare
10.15-11.30 Fyra frågeställningar
Presentation av avgörande frågor för att nå målen
i den regionala och nationella livsmedelsstrategin
Kompetens • Investeringskapital • Kunskap • Administration
11.30-11.50 Framtidens konsumenter – vad är viktigt för dem?
Agro Örebros Ungdomspanel – elever från Karl Johans Skola
11.50-12.00 Varför satsar ett japanskt globalt butikskoncept som MUJI på lokalproducerat?
MUJI – 井野 良輔 Ryosuke Ino, VD MUJI Sverige
12.00-12.45 Lunch
12.45-13.15 Växa med sitt företagande Annika Bergman, företagare gröna näringar, AgroMind
13.15-14.15 Fyra utmaningar utifrån frågeställningarna – Interaktiv övning
14.15-14.45 Beyond Taste – hemligheten bakom framtidens smaker!
Johan Swahn, doktor i sensorik, grundare av smakbyrån Diaz & Swahn
14.45-15.00 Sammanfattning av Agrodagen 2019
15.00-15.30 Fika
Detaljer
Datum | 2019-11-07 |
Slutar | 2019-11-07 |