Till detta rundabordssamtal i webbinarieform bjuder vi in representanter från branschorganisationer i Östergötland, att lyssna på varandras omvärldsspaningar och förslag på vilka insatser och satsningar som behövs. Tillsammans diskuterar vi utmaningar, möjligheter och konkreta insatser som kan stärka branschens långsiktiga utveckling.
Resultaten från mötet kommer ligga till grund för förslag på framtida satsningar inom Livsmedelsstrategin 2.0, från Länsstyrelsen Östergötland och Region Östergötland.
PROGRAM
Moderator: Helene Oscarsson, senior projektledare, Vreta Kluster
09.30-09.35 Välkommen
– Elin Leidstedt, Vreta Kluster, Susanne Boe Skåmedal, Länsstyrelsen Östergötland
09.35-09.55 Min vision för det östgötska lantbruket
– Katarina Wolf, lantbrukare och ordf LRF Ungdom
09.55-10.55 Utmaningar och möjligheter – förslag på insatser för konkurrenskraft och robusthet
- 09.55-10.05 Jeanette Blackert, ordf LRF Östergötland
- 10.05-10.15 Marie Lönneskog Hogstadius, verksamhetsledare Svenska Ägg
- 10.15-10.25 Stefan Malmström, affärschef jord och skog, Landshypotek
- 10.25-10.35 Oscar Johansson, Utsäde/odlingsansvarig, försäljning, Forsbecks AB
- 10.35-10.45 Anna Jamieson, verksamhetsledare, Naturbeteskött i Sverige
- 10:45-10:55 Fredrik Ström, VD Hushållningssällskapet Östergötland
10.55-11.10 PAUS
11.10-11.30 Utmaningar och möjligheter – förslag på insatser för konkurrenskraft och robusthet
– Laget runt bland deltagande organisationer
11.30-11.45 Menti – av det du har hört, vad är det viktigaste som behöver åtgärdas
11.45-12.00 Sammanfattning och avslutning
Vi ser fram emot din medverkan och ditt bidrag till insatser för ett hållbart och starkt livsmedelssystem i Östergötland! Detta evenemang arrangeras inom ramen för projektet Östergötlands arbete med Livsmedelsstrategin 2.0
Detaljer
Datum
28 oktober, 10:00–12:00
Plats
Digitalt
Arrangör
Region Östergötland, Länsstyrelsen Östergötland, Vreta Kluster