• Vreta Kluster Konferens & Event

Vreta Kluster

15
apr
2020

Specialkost och mattrender – utmaningar och möjligheter för restauratörer och matföretagare

2020-04-15 16:00 -17:00

I dag ökar önskemålen om specialkost vilket skapar utmaningar, men också möjligheter, för såväl kockar och restauratörer som för matföretagare, konferensanläggningar och offentliga kök. I detta seminarium ges både kunskap och inspiration ring både specialkost och mattrender.

Richard Tellström är etnolog och docent i måltidskunskap, och undersöker varför människan plockar samman en matkultur för sig, och varför ätandet förändras genom hennes levnad, åldrar och när hon flyttar sig över landet och i världen. Just nu arbetar han med restauranggästers dieter och specialkostönskemål, och hur gästernas krav på särskilda maträtter påverkar restaurangernas lönsamhet och kreativitet.

I denna föreläsning delger han sina forskningsresultat från denna studie om specialkostönskemålen på konferensanläggningar runt om i Sverige, och ger råd om hur en restaurang kan utforma en specialkostpolicy visavi sina gäster. Föreläsningen handlar också om några samtida mattrender och hur kan blir till möjligheter för både matföretagare och restauratörer.

23
apr
2020

Marknadslyftet - Grundläggande utbildning försäljningsteknik

2020-04-23 9:00 -16:00

Försäljningsteknik

  • Konsten att sälja utan att låta som en säljare
  • Säljtratten- från att identifiera ett behov till en lojal kund som rekommenderar ditt företag till andra
  • Behovsanalysen
  • Pris- och förhandlingsteknik

Om kursledaren Anneli:
Anneli Hansson har 20 års erfarenhet av branschen och driver idag reklambyrån Happy islands. Hon har lång erfarenhet av marknadsföringsfrågor för företag inom odling, mat och energi. Bland annat har hon varit marknadschef för Lantmännen varumärke och drivit varumärkesarbetet Ansvar från jord till bord. Hon jobbar även med kunder som Svenskt sigill, Svenskt kött, Norrtälje Energi och projekt MatLust där hon utbildar morgondagens Hållbara livsmedelsföretag

05
maj
2020

Marknadslyftet - Inspirationsseminarium Sociala Medier

2020-05-05 8:30 -10:15

Tycker du att Sociala medier är spännande men att det är svårt att navigera i den digitala världen. DÅ skall du komma på vårt inspirationsseminarium och lyssna på när Chrille Pettersson benar ut begreppen.

Hur når jag nya kunder i sociala medier? Vilken roll spelar Google i mitt företagande? Vad måste jag kunna för att nå ut i en digital värld? Välkommen till en föreläsning som lär dig hur digital marknadsföring och sociala medier fungerar 2020 - och framåt.

Föreläsaren Chrille Peterson är digital strateg och affärsutvecklare med bakgrund i reklambranschen. Han är en flitigt anlitad föreläsare och workshopledare, med fokus på digital marknadsföring och sociala medier. 

 banner gron verkstad   banner gron kunskap2