fbpx

  • Vreta Kluster

Idérika lantbrukare sökes!

Vreta Kluster och Agro Sörmland startar ett nytt projekt, "Från gräsrotsidé till innovationsidé". 

grasrotideUtmaningar finns det gott om, inte minst inom lantbruket.
Vi menar att de personer som är aktiva inom lantbruk också många gånger är de som har de bästa idéerna på lösningar för lantbruket.
Vreta Kluster och Agro Sörmland startar nu tillsammans ett nytt projekt, "Från gräsrotsidé till innovationsidé", där vi vill plocka upp dina tankar och idéer utifrån utmaningar i lantbruket. Det kan vara en produkt eller tjänst, stor som liten, som underlättar, förbättrar eller revolutionerar lantbruksnäringen.

Du kan ha kommit långt med din lösning på utmaningen, eller befinna dig på tidigt idéstadium.
Som deltagare i projektet får du möjlighet till att diskutera både utmaning och idé på lösning med andra lantbrukare, samt stöttning och tillgång till experthjälp i utvecklingsprocessen.

Vi har plats för 5-8 lantbrukare i Östergötland och 5-8 lantbrukare i Sörmland.
För deltagande i projektet krävs att du har ett starkt engagemang och att din idé har potential att växa. Projektets första fas kommer att genomföras under år 2021 med hänsyn tagen till de perioder av hög arbetsbelastning som råder inom lantbruket.

Projektet är en del av initiativet Agtech 2030, https://liu.se/forskning/agtech2030, som delfinansieras av Vinnova.
Vill du veta mer?
Kontakta Helena Carlsson, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., 072-584 03 59.